Passie en ambitie
in staal gegoten

Onze focus? Die ligt altijd op de toekomst. We blijven streven naar nieuwe uitdagingen, innovaties en het leveren van de hoogste kwaliteit in alles wat we doen. Want bij Staalbeton is het smeden van banden niet alleen een metafoor, maar een levenswijze die ons voortstuwt richting nieuwe hoogten. Tegelijk zijn we natuurlijk ook trots op wat we de voorbije vier decennia hebben bereikt. Dit is ons verhaal:

1982:
Oprichting
Staalbeton

We schrijven 1982, het jaar waarin Marc De Beuckeleer als jonge ingenieur aan boord kwam van Staalbeton. In het begin was het zoeken: met welke machines kunnen we het betonstaal bewerken zoals gevraagd door onze klanten? Hoe pakken we de levering en plaatsing op de werf aan? Wat wel meteen duidelijk was, was dat we met Staalbeton altijd de beste kwaliteit zouden aanbieden. Continuïteit door kwaliteit, met de ambitie om voor tevreden klanten diverse mooie projecten te mogen uitvoeren.

Op weg naar iconische werven

Door de jaren heen hebben we met Staalbeton mogen bijdragen aan een aantal iconische werven zoals de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, het Grand Stade de Lille en actueel de Oosterweelverbinding rond Antwerpen. Van onze eerste klant krijgen we nog steeds opdrachten binnen. We zijn steeds blijven investeren in ons machinepark en de uitbreiding van ons atelier, zodat we ook meer complexe projecten konden realiseren.

Een bloeiend atelier

Nu, ruim veertig jaar later, beslaat ons atelier maar liefst 27.000m², drie keer de oppervlakte van waar het allemaal mee begon. We beschikken over een hypermoderne wapeningscentrale en verwerken jaarlijks niet alleen 50.000 ton staven en rollen, maar ook 20.000 ton wapeningsnetten. We hebben onze mogelijkheden vergroot en onze vaardigheden verfijnd.

Passie en vakmanschap:
de sleutels voor ons succes

Dit indrukwekkende verhaal kunnen we alleen maar schrijven dankzij meer dan 100 gepassioneerde vakmensen die elk project, hoe groot of complex ook, succesvol laten landen. Daarbij is een persoonlijke aanpak van elk project essentieel. Onze bedrijfscultuur KOERS-waarden geven duidelijk weer waar we als Staalbeton voor staan: kwaliteit – openheid – engagement – respect – samenwerking.

Tom Verheijen

Algemeen directeur

Tom was tot 2022 verantwoordelijk voor de wapeningscentrale. Naast zijn nieuwe functie als algemeen directeur blijft hij commercieel ook actief, specifiek in de funderingen waar zijn expertise vaak het verschil maakt.  Zijn vrije tijd besteedt hij graag aan familie en vrienden door samen te wandelen, te fietsen, uit eten te gaan of een weekendje weg.

Tom Verheijen

Olivier
Van Crombrugge

Commercieel directeur

Olivier is actief in de branche van de wapeningscentrale sinds 2001, hij kent dus het klappen van de zweep. Sinds 2012 heeft Olivier ons commercieel team versterkt en wordt hij daarin ondersteund door Lindsy en Pieter-Jan. Olivier is een Bourgondiër die graag op cultuurreis gaat door Europa en een fervent kleiduifschieter.

Olivier Van Crombrugge